In de spotlight, mede-tafelaar Freek!

Freek is één van de langere actieve leden van onze Tafel 108 Voorne aan Zee en heeft dan ook een hoop meegemaakt. Aan Dennis (onze PRO) de eer om hem een aantal vragen te stellen over Freek zelf en zijn ervaring met de Tafel.

He Freek! Alles goed? Stel jezelf even kort voor

Natuurlijk! Ik ben Freek: 41-jaar oud, woon in Brielle met mijn vrouw Barbara en twee dochters van 5 & 8-jaar oud. Ik zit al sinds eind 2019 bij Tafelronde 108.

Wat doe je voor werk en bij welke organisatie?

Ik werk bij Apple Nederland in Amsterdam als Carrier Manager. In die rol ben ik verantwoordelijk ben voor de commerciële relatie en samenwerking met KPN een van de mobiele “carriers” in Nederland.

Iedereen heeft een verhaal over zijn lid worden bij de tafel. Hoe kwam jouw lidmaatschap tot stand?

Een paar jaar geleden hebben we een kavel gekocht om een huis op te bouwen. In dat aankoopproces hebben we een aantal stevige discussies gehad met de makelaar van de verkopende partij. Toen de aankoop was afgerond bleek de makelaar bij de Ronde Tafel te zitten en heeft hij mij er voor gevraagd. Ze konden wel een aanpakker gebruiken zei hij! 😉

Dat klinkt tof! Helaas ga jij binnenkort de tafel binnenkort verlaten. Wat hoop je in de laatste momenten als lid nog mee te mogen maken?

Op dit moment ben ik met een aantal andere tafelaars een Heerenavond aan het organiseren. Een mooie avond voor alle huidige en oud-tafelaars. Het lijkt me super leuk om die allemaal bij elkaar te zien en te spreken, en een mooie brug naar het oud-tafelaarschap. Het zou ook leuk zijn als we de komende tijd nog nieuwe tafelaars mogen verwelkomen. Da’s het mooie van de tafel: na je veertigste ga je er uit en is er weer verversing met nieuwe instroom.

Er word dan uiteraard nog afscheid van je genomen. Hoe denk je daar over en hoe zie je dit een beetje voor je?

Heb een super mooie tijd gehad met de tafel, maar het is een mooi & natuurlijk moment om de tafel te verlaten. Hoe m’n afscheid er uit gaat zien weet ik niet, maar jij wel denk ik?? (Dennis legt uit dat hij werkelijk niets weet over het afscheid, sorry Freek!)

En nu de laatste en belangrijkste vraag! Hoe zou jij je tafelervaring door de jaren heen willen omschrijven?

Ik vond het echt heel gaaf. Eind 2019 ben ik bij de tafel gekomen, toen kwamen er natuurlijk al snel 2 Corona-jaren waarin veel dingen stil lagen. Toch hebben we ook in die periode veel leuke dingen gedaan, met een beetje creativiteit! Door de tafel heb ik veel nieuwe en leuke mensen ontmoet, heb mezelf beter leren kennen, ben op bijzondere plekken geweest waar ik niet zomaar zou komen en we hebben gave activiteiten georganiseerd voor goede doelen zoals de Voedselbank en kinderen uit Oekraïne. Ik kijk er dus met veel plezier op terug!

Freek bedankt voor je tijd en het leuke gesprek. Nogmaals erg jammer dat je binnenkort de tafel gaat verlaten maar tot die tijd zien we elkaar weer bij de volgende vergadering!

YiT,

Dennis